Manafaat Kalau Letak Hirisan Bawang Bawah Tapak Kaki Ketika Tidur

Manafaat Kalau Letak Hirisan Bawang Bawah Tapak Kaki Ketika Tidur
Kaedah ini sentiasa diamal oleh orang China, malah perubatan China juga mengesyorkan orang ramai mengikut kaedah ini. Kenapa? Sebenarnya cara ini berkait rapat dengan sistem saraf. Telapak kaki ada banyak saraf yang berbeza. Lebih kurang 7000 ujung saraf di telapak kaki yang menghubungkan ke palbagai organ pada tubuh.

Jadi kalau korang nak tahu apa manfaat kaedah ini, potong hirisan bawang merah ataubawng putih dan letak dibawah telapak kaki. Lakukan ketika waktu tidur dan pakai sarung kaki beserta dengan hirisan bawang okay.

Berikut merupakan manfaat kaedah ini:

1) Memurnikan udara

bawang boleh membersihkan udara dari virus yang boleh menyebabkan kita terkena selsema. Kornag boleh potong hirisan bawang dan letakkan di penjuru bilik.

2) Membersihkan da rah:

Asam fostat dari bawang akan diserap melalui trans-dermal pada telapak kaki ketika korang tidur. Maksudnya, khasiat bawang akan menyerap segala ra cun dalam da rah.

3) Bu nuh bakte riia, kuman dan pathogen

bawang memiliki anti virus dan anti bakte ria yang kuat. Jadi, kandungan dalam bawang akan menyerap bakte ria atau ra cun yang berba haya dalam badan kita menerusi tapak kaki.

Macam-macam khasiat kan? korang boleh cuba buat dirumah okay!

Sumber : myinfomaya

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Be the first to comment on "Manafaat Kalau Letak Hirisan Bawang Bawah Tapak Kaki Ketika Tidur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*